ti tha kano to 2019

 1. Θα πίνω πολύ νερό
 2. Θα αγαπώ τους νέους ανθρώπους. Επειδή μεγάλωσα ξαφνικά έγινα σαν τους γονείς μου και θα αρχίσω να θάβω την νέα γενιά; Πίστεψε με, με μαθηματική ακρίβεια είναι καλύτερη γενιά από μας. Και με λίγη πίστη από εμάς σίγουρα θα το αποδείξουν.
 3. Δεν θα ανησυχώ για ένα μέλλον που μπορεί ποτέ να μην έρθει. Θα κάνω focus στο παρόν. Μην πιστεύετε ότι το πρόβλημά σας είναι άλυτο. Σκεφτείτε ότι τελικά ό,τι και να συνέβαινε στην ζωή σας, στο τέλος προχωρήσατε και τα μεγαλύτερα σας προβλήματα τώρα ούτε που τα θυμάστε πλέον.
 4. Κάθε φορά που δειλιάζω σε κάτι, θα παίρνω μια μεγάλη ανάσα και θα το κάνω. Οφείλεις στον εαυτό σου να το κάνεις, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.
 5. Δεν χρειάζεται να έχω εκατό μεγαλεπίβολους στόχους στην ζωή μου. Αρκεί να έχεις έναν μικρό και να τον υλοποιείς σε ένα εύλογο διάστημα και μετά να περνάς στον επόμενο. Αρκεί.
 6. Δεν θα εγκλωβίζομαι στην κοινωνία και τους κανόνες της και στο τι πιστεύουν οι άλλοι άνθρωποι για μένα. Ίσως παντρευτείς, ίσως κάνεις παιδιά, ίσως έχεις μια καλή σχέση, ίσως να τα έχεις με ένα καλό παιδί ή με μια καλή κοπέλα αλλά μπορεί να μην γίνουν ποτέ αυτά, μπορεί να γουστάρεις ομόφυλους, να μην κάνεις ποτέ παιδιά, να χωρίσεις και από τους τρείς γάμους σου, να αγαπήσεις 15 χρόνια μικρότερη, ή να ξεφτιλιστείς αγαπώντας έναν μ.. :P. No problem. It's your life my friend. Απλά, ό,τι και να κάνεις, υποστήριξε τις επιλογές σου.That’s the point.
 7. Θα χορεύω ακόμα και αν δεν ξέρω. Χέστηκες.
 8. Δεν θα πιστεύω ότι η ομορφιά είναι στα έντυπα και στο σινεμά. Σου επιβεβαιώνω με μεγάλη σιγουριά ότι ένας σκηνοθέτης μπορεί να θεοποιήσει οποιονδήποτε. Ακόμη και το αγόρι της καρπαζιάς, μπορεί να τον κάνει Μπραντ Πιτ. Κυνήγα τη φυσική γοητεία του κάθε χαρακτήρα. Εκεί είναι το μεγάλό στοίχημα.
 9. Θα παραδεχτώ ότι γερνάω εξωτερικά και αυτό θα φαίνεται ακόμα και αν διατηρούμαι καλά. Παραδέξου ότι δεν ξέρεις να ψηφίζεις, τα έχεις κάνει και εσύ σκατά στην χώρα σου, ότι μερικές φορές το χρόνο γίνεσαι και ΕΣΥ Ελληναράς και κάνεις ό,τι κοροϊδεύεις και ότι χαλάς λεφτά σε ό,τι, εσύ θεωρείς προτεραιότητα και όχι ότι δεν έχεις λεφτά.
 10. Κάθε χρόνο θα εκτυπώνω τις αγαπημένες μου φωτογραφίες της χρονιάς που πέρασε και θα τις βάζω σε ένα άλμπουμ. Ένα άλμπουμ το χρόνο. Μην τις αφήνετε να πεθαίνουν στα social media που σε λίγο θα ξεχαστούν. Καλέστε τους φίλους σας για καφέ για να τις δείτε μαζί. Μετά από μερικά χρόνια θα κοιτάτε τα άλμπουμ σας και θα νιώθετε μια γλυκιά νοσταλγία.
 11. Θα κρατήσω τα ερωτικά γράμματα και τις κάρτες με τις ευχές των φίλων μου. Γράψε όμορφες συνταγές που αγαπήθηκαν, αγόραζε άχρηστα αναμνηστικά από ταξίδια, στέλνε μια φορά το χρόνο γράμματα στους φίλους στο εξωτερικό και γέμισε το ψυγείο σου μαγνητάκια που θα συνδυάζεις μια καλή σου στιγμή. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να τα κοιτάξεις και να πάρεις κουράγιο.
 12. Θα δίνω κουράγιο και βοήθεια στους συνανθρώπους μου. Όποιο χρώμα και να έχει το δέρμα τους, όποια θρησκεία και να πιστεύουν, όποιο και να είναι το φύλο τους, όποια και να είναι η ερωτική τους επιλογή. Και φυσικά δεν θα ξεχνάω τα ζώα και τη γη που θέλουν και αυτά την υποστήριξή μου. Σαν τους ανθρώπους του Μελίρρυτου και της Ticketmaster που ένωσαν την συμπόνια τους και βοήθησαν τους άστεγους ανθρώπους της Αθήνας. Σκέφτεσαι γιατί δεν το έκανες εσύ; Δεν πειράζει. Μπορείς τώρα! Η βοήθεια σου θα είναι πάντοτε πολύτιμη οπουδήποτε! Αρκεί να την δώσεις!

Και η καινούργια σεζόν ξεκινά.

Και η τέχνη μας κοιτάει στα μάτια περιμένοντας τα πάντα από εμάς…

Φοβερά project, καταπληκτικές εκδηλώσεις, ευφάνταστες ιδέες (όπως λέει και ένα αγαπημένο μέλος).

Όλα αυτά που πρέπει να προλάβουμε σαν καλλιτέχνες, αλλά ταυτόχρονα να είμαστε και σύντροφοί, εραστές, γονείς, εργαζόμενοι, επαναστάτες...

Κλισέ, κλισέ, κλισέ...

Θα χάσω όλα τα κιλά φέτος για να είμαι θεά στην φωτογράφιση! Θα πεινάσω! Θα φάω ένα κόκκο πλιγούρι μόνο! Μην γελιέσαι! Ναι είναι όμορφο ένα υγιές κορμί αλλά αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα μην περιμένεις να γίνει σε ένα βράδυ! Απόλαυσε το σώμα σου μπες μέσα στο Project που συμμετέχεις με την ψυχή σου και σεβάσου τους συνεργάτες σου. Τότε θα δεις ότι μαγικά αυτό είναι που δίνει το αποτέλεσμα. Και αν στο τέλος μιας φωτογράφισης θα πάτε και για ρακόμελα με τα φυγοκεντράκια και χαλάσει η δίαιτα, ε, πιστεύω, θα αξίζει τον κόπο!

Δεν περιμένει κανείς να είσαι υπερβολικός επαγγελματίας και να τα κάνεις όλα τέλεια! Άλλωστε ποιος καλλιτέχνης είναι επαγγελματίας; Δεν ξέρω κανέναν! Ούτε πρόκειται να γίνεις celebrity μέσα από μια ομάδα σαν και αυτή. Αυτό που θα γίνει εδώ, είναι αν είσαι σωστός και όχι τέλειος να αγαπηθείς και να αγαπηθείς πολύ και στο τέλος θα αγαπήσεις και εσύ!

Δεν γίνεσαι καλύτερος καλλιτέχνης, αν είσαι απλά συμμετέχον. Και για να λέμε την αλήθεια δεν γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος! Παίρνεις μέρος σε κάτι σημαίνει το στηρίζεις από την γέννηση του μέχρι την λήθη του. Δεν εμφανίζεσαι σαν Guest Star και μετά αποχωρείς. Συμμετέχεις, συνεργάζεσαι, στηρίζεις, παρακολουθείς όλη την πορεία του. Αλλιώς το φλερτ που έκανες με το Project ήταν One Νight Stand. Και αν γενικά αυτό είναι το χαρακτηριστικό σου, τότε λυπάμαι αλλά δεν θα σε ερωτευτεί ποτέ το Project και ποτέ δεν θα σε αναδείξει σαν τον αγαπημένο του έρωτα.

Όχι δεν βγαίνουμε κάθε μέρα για ποτάκια ούτε έχουμε κάθε μέρα κέφι στην ομάδα. Και φυσικά δεν τα πάμε κάθε μέρα καλά. Γιατί δεν ψυχαναγκάζουμε τους εαυτούς μας ότι ντε και καλά αυτό είναι να είσαι φυγόκεντρος. Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε Up συνέχεια, γιατί δεν είμαστε κουρδισμένοι και μας αγγίζουν πολλά πράγματα. Οπότε ναι, δεν γίνονται όλες οι εκδηλώσεις να είναι η απόλυτη επιτυχία, αλλά θα μπορούσαν να είναι ουσιαστικές απέναντι στην επαφή. Έλα να δεις τους ανθρώπους που πριν και μετά από το Project που έχεις πάρει εσύ μέρος προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα, αγάπη, υποστήριξη, καλοσύνη και ένα χαμόγελο βρε αδελφέ για να κάνουν το επόμενο. Γιατί κάποιοι από αυτούς σε υποστήριξαν και στο δικό σου κομμάτι αθανασίας.

Και ξέρω δεν έχεις χρήματα. Αλλά μπορείς να δώσεις μισό ευρώ στο κουμπαρά «αγάπης και προδέρμ» ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το καινούργιο πολυπόθητο Project που κάνουν τώρα οι φυγόκεντροι! Και πίστεψε η πράξη σου κάνει την διαφορά.

Τέλος οι μεγάλες αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο Σεπτέμβριο και Ιανουάριο.

Λαμβάνονται όποια μέρα αποφασίσεις ΕΣΥ να είναι η δική σου νέα σεζόν!

Φιλικά

Ελένη Γεωργακοπούλου